preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Srebro na Lipanjskim zvucima

Na 6. međunarodnom natjecanju Lipanjski zvuci koje je održano u Petrinji u subotu 15.6.2013. godine Djevojački zbor IX. gimnazije osvojio je srebrnu plaketu.

::::slike slijede::::


Zbor IX. gimnazije na dodjeli nagrade Luka Ritz


Zbor IX. gimnazije na dodjeli nagrade Luka Ritz

Zbor IX. gimnazije sudjelovao je na svečanoj dodjeli Godišnje nagrade "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2012./2013. 

Ovogodišnji dobitnici dolaze iz Rijeke i Petrinje, a nagrade im je uručio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Nagrada se dodjeljuje jednom učeniku osnovne škole i jednom učeniku srednje škole iz Hrvatske, a sastoji se od godišnje stipendije od 1000 kuna, skulpture te posebnog priznanja. Posebnim priznanjem za promicanje tolerancije i škole bez nasilja nagradit će se i škole koje pohađaju ovogodišnji lauerati.

...slike...


Zbor IX. gimnazije na dodjeli Oskara znanja

Djevojački zbor IX. gimnazije sudjelovao je 8.6.2013. na dodjeli Oskara znanja državnim i međunarodnim prvacima za 2012./2013. godinu.

Oskar znanja dodijeljen je učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2012./2013. godini.

...slike...


Srebro na državnom za najljepše glasove IX. gimnazije


Zbor IX. gimnazije u Zagrebu osvojio je SREBRNU PLAKETU na državnom natjecanju zborova u Varaždinu!!! Čestitamo svim članicama zbora i izvrsnoj maestri, prof. Kristini Orač!!!!

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način zaslužni za postizanje ovog izvrsnog rezultata, roditeljima i profesorima koji su imali razumijevanja za zahtjevnu pripremu našeg zbora, profesoru Ninoslavu Šebestijanu za logo zbora,...

Do sada je zbor osvojio tri srebrne i pet brončanih medalja na međunarodnim natjecanjima u Pragu i Bratislavi, te broncu na državnom natjecanju u Varaždinu 2011.

...slike na Facebooku...

Sa natjecanja...daske koje život znače

 

Gospodina Zdravka Šljivca zamolili smo da nam posveti koju minutu nakon natjecanja

Predsjednici zbora trebala je pomoć da sve nagrade budu u rukama.


Stručnost i ljubav prema glazbi maestre Kristine Orač - voditeljice zbora, zaslužna je za ovo visoko priznanje!

I prof. Šebestijan ponosno je držao plaketu.

Srebrni - to smo mi!

Veselje koje je nakon proglašenja nagrada zavladalo bilo je očito

 

Logo zbora IX. gimnazije by Ninoslav Šebestijan 


Zbor IX. gimnazije ide na državno!

Na županijskoj smotri održanoj 12.5.2013. zbor IX. gimnazije plasirao se na državno natjecanje. Čestitamo sjajnim djevojkama i njihovoj voditeljici prof. Kristini Orač!

Petu godinu za redom Zagrebački glazbeni podij organizirao je smotru školskih zborova grada Zagreba. Koncert dječjih zborova i zborova mladeži dio je 36. susreta zagrebačkih glazbenih amatera. To je bila selekcija za zborove koji žele sudjelovati na državnom natjecanju – ovogodišnjim 56. glazbenim svečanostima hrvatske mladeži u Varaždinu.

Djevojački zbor IX. gimnazije uz stručno vodstvo profesorice Kristine Orač uveličao je i ovu smotru te svojim sjajnim nastupom osigurao sudjelovanje na državnom natjecanju.


Ugledni britanski skladatelj i dirigent Bill Connor u IX. gimnaziji

Ugledni britanski skladatelj i dirigent Bill Connor je s učenicama našeg zbora održao prvu probu budućeg projekta!

... slike ...

Ugledni britanski skladatelj i dirigent Bill Connor ovih je dana u drugom radnom posjetu Zagrebu. U organizaciji British Councila i produkciji profesorice Ružice Ambruš Kiš počinje raditi glazbeno-edukacijski projekt u kojem će sudjelovati učenici i nastavnici nekoliko zagrebačkih osnovnih i glazbenih škola te gimnazija, među njima i naša, IX. gimnazija. Tijekom sljedeće školske godine učenici će sami stvarati tekst i glazbu koju će Bill zapisivati i obrađivati, nakon čega će pod njegovom dirigenskom palicom glazbeno scensko djelo pod radnim nazivom Letter to Friend i izvesti. Slične projekte Bill Connor je radio na svim kontinentima, u mnogim državama: Norveškoj, Novom Zelandu, Australiji, Južnoj Africi, Španjolskoj. Već 50 godina sklada za film, radio i TV, a autor je brojnih skladbi za kazalište, za koje obično sam piše i libreto. Kontinuirano surađuje s Filharmonijskim orkestrom BBC-ja, te Simfonijskim orkestrima Halle, N.O.W., Adelaide i New Zeland.


Prva proba održana u našoj školi 25.4., bila je članicama zbora prvo iskustvo u radu s tako velikim glazbenikom. Nakon sat vremena bile su oduševljene. Jedna djevojka je nakon probe rekla da je trebala tražiti autogram, no bit će još prilika, BIll će kroz nekoliko mjeseci doći na iduću probu na stvaranje, učenje i druženje. Jedva čekamo!

 

 

 


Posjetili smo gimnaziju "Fran Galović" u Koprivnici

Gimnazija Fran Galović u Koprivnici utorak, 30. travnja obilježila je Dan škole, te Dan otvorenih vrata i Dan sporta. Tom prilikom školu su posjetili učenici IX. gimnazije zajedno s ravnateljicom Sveom BIelen, vjeroučiteljem NInoslavom Šebestijanom i Kristinom Orač.

Prije nekoliko mjeseci rodila se ideja između profesorica glazbene umjetnosti Darije Kivač i Kristine Orač o razmjeni zborova dviju gimnazija. Gimnazija Fran Galović u Koprivnici utorak, 30. travnja obilježila je Dan škole, te Dan otvorenih vrata i Dan sporta. Tom prilikom školu su posjetili učenici IX. gimnazije zajedno s ravnateljicom Sveom BIelen, vjeroučiteljem NInoslavom Šebestijanom i Kristinom Orač uz pratnju ravnatelja Vjekoslava Robotića i mnogobrojnih profesora i obišli događanja u školi. Dan škole obilježio je umjetnički, znanstveni i sportski program učenika,a naš Djevojački zbor i band uveličao je umjetnički program svojim nastupom u školi te na svečanom koncertu u Domu kulture. Druženje i suradnju ćemo svakako nastaviti i to 19.09. kada će Deveta proslaviti Dan škole.
 
 
 
 

Molitva pjesmom

 

04. listopada 2012. - Misa Zaziv Duha Svetoga


Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2159136
Ovaj tjedan: 2095
Danas: 10
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju