preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Zaziv Duha Svetoga 2013.

U utorak, 28. listopada 2014. učenice i učenici, profesorice i profesori i ostali djelatnici IX. gimnazije Zagreb okupili su se na euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Josipa na Trešnjevci.

...slike...

 


Zaziv Duha Svetoga 2012.

U četvrtak , 4. listopada 2012. učenice i učenici, profesorice i profesori i ostali djelatnici IX. gimnazije Zagreb bili su okupljeni na euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Josipa na Trešnjevci.

 

...slike...


Static HTML

Zaziv Duha Svetoga 2010.

U srijedu 06. listopada tradicionalno je održano misno slavlje sa zazivom Duha Svetoga koje je okupilo učenike, profesore i druge djelatnike škole ujedinjene u vjeri i nadi u Božji blagoslov nove školske godine i svih projekata u okviru ovogodišnjih školskih događanja.

...slike...

 

Slavlje je predvodio msg. Antun Vukmanić, župnik Župe Sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci koji je u propovijedi istaknuo stalnu potrebu za rast u vjeri, ali i znanju te sazrijevanju, potpomognuto darovima i plodovima Duha Svetoga na koje poziva temeljno kršćansko poslanje u svijetu. Kao i svake godine školski je zbor pod ravnanjem prof. Kristine Orač obogatio liturgiju pjesmom uz instrumentalnu pratnju vjeroučitelja Ninoslava Šebestijana na glasoviru te učenika Ane Barić, 1.a i Gorana Lenca, 2.b koji su uz pratnju maestre Orač izveli Goundovu Ave Mariju na flauti. Vrsni solisti Petra Ivanda i Bruno Javor pjevali su na pričesti. Misna čitanja su čitale profesorice Tihana Čuljak i Mirjana Grgat, a učenici su kao prinos darova na oltar prikazali kruh kao plod ljudskog rada, svijeću kao simbol Kristova svijetla, plodove jeseni kao zahvalnost za prirodu te udžbenik iz matematike predajući na simbolički način svoj svakodnevni rad i napredak. Na kraju mise u prepunoj crkvi nije izostao ni pljesak te niz usmenih pohvala ravnateljici prof. Svei Bielen i IX. gimnaziji koja posebnu pažnju posvećuje darovitoj djeci uključujući ih u niz školskih aktivnosti i projekata. Poslije misnoga slavlja druženje je nastavljeno u župnom dvoru gdje je u razmjeni iskustva ostvarena još jedna u nizu dobrih suradnji između škole i župe.

 

 


Zaziv Duha Svetoga 24. rujna 2009.

U četvrtak , 24. rujna 2009. učenici i profesori IX. gimnazije Zagreb bili su okupljeni na euharistijskom slavlju u crkvi Sv. Josipa na Trešnjevci.

....slike

Darovi

Misa sa zazivom Duha Svetoga na novu školsku i vjeronaučnu godinu već je dio tradicije katolika u školi, a predvodio ju je župnik preč. mr. Antun Vukmanić. Profesori Ljiljana Miler i Tomislav Biljak čitali su misna čitanja, a zbor mladih IX. gimnazije glazbeno je uveličao misno slavlje. Učenici su na oltar predali simbolične darove: kruh i vino, simbol rada ljudskih ruku; voće kao simbol radosti i darivanja, posebice siromašnih; Bibliju, knjigu i svijeću kao simbol nastojanja na putu istine i znanja. Učenica Dorotea Cepanec znakovnim jezikom je izmolila molitvu Oče naš. U molitvu vjernika uključena je cijela Crkva koja je molila za obnovu u Duhu posebice na području obrazovanja i znanosti, kako bi bili ukorijenjeni u vjeri i u ljubavi te svojim životom svjedočili za pravednost i istinu.

....slike


Zaziv Duha Svetoga - arhiva


Misa sa zazivom Duha Svetoga za novu školsku i vjeronaučnu godinu tradicije je katolika u IX. gimnaziji.

2008. >>>>>>>>>>

2007. >>>>>>>>>>

2006. >>>>>>>>>>

2005. >>>>>>>>>>


Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2159161
Ovaj tjedan: 2120
Danas: 36
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju