preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Dan kruha 2014.

U četvrtak, 30. listopada 2013. u 15.35 obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje. Uključio se velik broj učenika i profesora. Učenici prvih razreda su, uz kolače, kreirali i digitalni magazin Dan kruha u Devetoj. Zahvaljujemo svima! Sva prikupljena sredstva uložiti ćemo u uređivanje klupa u školskom parku koje radove će izvesti Volonterski klub IX. gimnazije sa svojim voditeljicama profesoricama Ingeborg Radimiri i Tamarom Kordić. Učenici prvih razreda uključili su se u pripremui peciva i kolača kroz projektni zadatak iz informatike - izrada digitalnog magazina Dan kruha u Devetoj u u organizaciji prof. Sonje Lušić Radošević. Izrada je u tijeku.

 ...slike...

Digitalni magazin Dan kruha u Devetoj

 

 


Dan kruha 2013.

Dan kruha 2012.

     

 25. listopada 2012. obilježili smo Dan Kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje

                ...slike...

 


Dan kruha 2011.

27. listopada 2011. obilježili smo Dan Kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje. Uključio se velik broj učenika i profesora. Učenici prvih razreda su ,uz kolače, kreirali i digitalni magazin Dan kruha u Devetoj. Zahvaljujemo svima!

 

...slike...

Digitalni magazin  s receptima s Dana kruha u Devetoj
uredila Dora Ćurković


Dan kruha 2010.

Drugi weekend u listopadu posvećen je pomaganju ljudi u potrebi – takvim smo ga obilježili i na našoj gimnaziji. Bilo je to u četvrtak, zadnji radni dan prije Dana neovisnosti. Novac prikupljen prodajom kolača koju upriličujemo triput godišnje, poklanjamo Dječjem domu na Savici – kupujemo potrebitosti i sitnice za djecu.

Jedna prodaja je ova o Danu Kruha, druga u prosincu, treća negdje u proljeće. Kolače prave i kupuju učenici – cijene su pristupačne, paleta i izbor pristojni – svatko može naći nešto za sebe. Nastojimo da prodaja otpočne nakon službenog otvorenja manifestacije – običaj je da ga najavi kratko uvodno slovo, a potom nastup našega Zbora. Lijepe i vesele fotografije naše prof. Lušić – Radošević i učenice Ane Horvat na svoj način svjedoče o gužvi i radosti oko štandova! Ove godine su publika i posjetitelji procijenili da je trud uložen u izradu jestvina vrijedan nešto manje od tri tisuće kuna …

...slike 2010....


Dan kruha 2009.

.....dan kruha - slike.....

.....lijepo i fino - slike.....

Inspirirani talijanskim slikarom Arcimboldom

dan kruha u devetoj

Kad dođe drugi weekend u listopadu, veselo je u školi! Veselo je jer se ne ispituje, kažu površni, veselo je jer je Dan Kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje - kažu ozbiljni. Kažu oni koji rade za taj dan i koji doista razvesele i najprobirljiviju djecu i najstrože suce …Pa može, valjda, Dan Kruha biti Dan Veselja!

Fotografije će vas uvjeriti da smo blagovali LIJEPU hranu i FINU hranu - pa nije to, složit ćete se, baš nužno i uvijek i posvuda tako. Bilo je odličnih kolača – što mame, što bake, što naše cure, što svi skupa – pokazaše se!

Bilo je orehnjača, makovnjača, savijača (slatkih i slanih, molim) – ma što da kažem – imali smo i keksića, i kiflića, i torti i muffina i svega! Ove godine nas je inspirirao talijanski slikar Arcimboldo, pa je i naša manifestacija bila, zrnicu, nova. Prema primjeru toga slikara, pravili smo najrazličitije likove od povrća – velikog Gašu, od bundeve, Olivera - manji, od kruške, Justina, od kupina, Darka, od salate … malo smo se kiparski ispuhali i naše skrivene talente afirmirali …

Pogledajte slike i ODLUČITE: o Danu Kruha, i ja ću … i svi ćemo dati svoj prilog humanitarnoj gesti – prikupljanju novca za djecu na Savici – barem jednu od jestvina ću pripraviti, ili ću barem nešto od ponuđenoga kupiti!

.....dan kruha - slike.....

.....lijepo i fino - slike.....


Dan kruha 2008.

...slike 2008...

Ako je točno da je, od gladnoga, više u potrebi tko je neželjen ili sâm – možemo li nešto učiniti?
Čini se da je ono što činimo na našoj školi prikupljajući pomoć za djecu Doma na Savici kap u moru.

Najveća bolest današnjice i najstrašnije siromaštvo nisu ni guba ni TBC – najveća bolest je samoća, osjećaj da nisi voljen. Više je u svijetu gladi za ljubavlju, poštivanjem i uvažavanjem, nego li za kruhom! Možda netko misli da siromaštvo treba povezati s gladi, golotinjom, beskućništvom!? Najveća glad je strah od nebrige, nevoljenosti, neprihvaćanja! Moramo započeti u svojim kućama popravljati ovu vrst bijede.

 

Bilo je slatkog, bilo je slanog...

Čini se da je ono što činimo na našoj školi prikupljajući pomoć za djecu Doma na Savici kap u moru. No, more bi bilo manje, kad bi ta kap manjkala! Stoga smo, obilježujući Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, obradovali sebe i, nadamo se, razveselili druge. Smišljajući cijene za malenkosti što smo ih priredili, postupili smo tako, da se nadamo da su i slasticama i cijenom svi bili – zadovoljni…. Bilo je slatkoga, bilo je slanog …

Sve što se prodavalo i ove je godine bio plod radâ marljivih učenica, dobrih mamâ i bakâ, administracijskoga osoblja, naših profesoricâ.

I slasticama i cijenom svi su mogli biti zadovoljni.

 … Najposlije, mala srećica doći će do Savice … Od nas – MALO, ali REDOVITO – nastojimo, barem … 

Skromnu veselicu otvorio je naš zbor koji je pjevao o Kruhu Života.

Zbor IX. gimnazije

Uslijedio je nastup vokalno-instrumentalnoga sastava naših momaka – njihovo je ime u skladu s vremenom – djeluju kao PRAZNA LEPINJA.

Prazna lepinja

O njima nismo ništa znali – ni veliki, ni mali pa smo svi bili iznenađeni. Premda su odlučili svirati nelagane originale, lijepo ih je bilo slušati! Srdačno i iskreno pozdravili su ih i učenici i profesori! Možda potonji nisu očekivali TAKO DOBRU GLAZBU pa su spočetka bili suzdržani, ali je to vrlo brzo iščezlo.

Odmor je bio malko duži ….

 

...slike 2008...


Dan kruha - arhiva

Svake godine obilježavamo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Sladimo se, prikupljamo pomoć za djecu Doma na Savici, učimo,…

.....slike 2007.....

.....slike 2006.....

.....slike 2005.....

.....slike 2004.....


Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2159126
Ovaj tjedan: 2085
Danas: 1
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju