preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Matura
Deveta na maturi

Gotovo stopostotna prolaznost na državnoj maturi rezultat je kontinuiranih priprema iz  hrvatskoga jezika i književnosti, stranih jezika te matematike koje provodimo već od 2006.

Svake godine naši učenici napišu od 50 do 80 ispita u kategoriji 10% najboljih u Hrvatskoj.

Prikazuje rezultate učenika gimnazijskih programa na državnoj maturi, njihove ocjene u završnim razredima osnovnih i srednjih škola te trendove po školskim godinama.

Pojačanu pripremu iz matematike uveli smo od  prvoga razreda, a vještine pisanja  iz hrvatskoga, engleskoga i njemačkoga jezika razvijaju se u okviru izborne nastave. Izborni predmeti na državnoj maturi mogu se pripremati na fakultativnoj nastavi koja se organizira tijekom četvrtoga razreda.

Iz naše Gimnazije potekla je ideja o stvaranju nacionalnog Portala za besplatne online pripreme državne mature pod nazivom mojamatura.net. Tako da su davne 2010. godine profesorice Arjana Blažić i Sonja Lušić Radošević iz naše Gimnazije organizirale webinare za državnu maturu za cijelu Hrvatsku (pa i šire). To su bili jedni od prvih obrazovnih webinara u Hrvatskoj na kojima su učenici iz udobnosti fotelja svoga doma ponavljali bitne činjenice za ispite državne mature, večer dvije prije mature.

16.6.2010., Večernji list,  Na popisu 100 najboljih rezultata na državnoj maturi se nalazi i IX. gimnazija.

 


Važni linkovi
 
www.postani-student.hr Nacionalni informacijski sustav za prijavu ispita državne mature i na visoka učilišta.
www.ncvvo.hr Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na kojem se nalaze svi ispitni katalozi, ispiti s dosadašnjih državnih matura, pravilnici, dokumenti o prilagodbi,..
www.studij.hr - Središnji prijavni ured (SPU) je nacionalni centar za prijave na studijske programe,odnosno na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. Na portalu se nalazi aplikacija za usporedbu dosadašnjih prijava na fakultete, pregled visokih učilišta u republici Hrvatskoj, sve o prijavama, kalendar, česta pitanja te analiza potreba tržišta rada.
www.mzos.hr - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
www.azvo.hr - Agencija za znanost i visoko obrazovanje - na mrežnim stranicama se nalazi Preglednik studijskih programa koji omogućuje pretraživanje po različitim kriterijima svih akreditiranih studijskih programa u Republici Hrvatskoj
www.mobilnost.hr - Agencija za mobilnost i programe EU -  na mrežnim stranicama možete pronaći informacije o mobilnosti studenata

 


Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2159161
Ovaj tjedan: 2120
Danas: 36
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju