preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Matura
Državna matura 2019./2020.

Na mrežnoj stranici www.postani-student.hr redovno pratite obavijesti o tijeku prijava i polaganja ispita državne mature, o prijavama na fakultete i njihovim dodatnim uvjetima. Na stranici se nalaze kontakti za pomoć i podršku.

Na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje www.ncvvo.hr nalaze se svi predmetni katalozi za državnu maturu, provedeni ispiti, brojne informacije o polaganju ispita te novi digitalni sadržaji Ostani u centru mature #ostanidoma.

Od naše ispitne koordinatorice - Mirjane Franić, prof. dobit ćete potrebne informacije o državnoj maturi u virtualnim učionicama u Teamsu te joj se možete putem Teamsa i osobno javiti.


Deveta na maturi

Gotovo stopostotna prolaznost na državnoj maturi rezultat je kontinuiranih priprema iz  hrvatskoga jezika i književnosti, stranih jezika te matematike koje provodimo već od 2006.

Svake godine naši učenici napišu od 50 do 80 ispita u kategoriji 10% najboljih u Hrvatskoj.

Pojačanu pripremu iz matematike uveli smo od  prvoga razreda, a vještine pisanja  iz hrvatskoga, engleskoga i njemačkoga jezika razvijaju se u okviru izborne nastave. Izborni predmeti na državnoj maturi mogu se pripremati na fakultativnoj nastavi koja se organizira tijekom četvrtoga razreda.

Iz naše Gimnazije potekla je ideja o stvaranju nacionalnog Portala za besplatne online pripreme državne mature koji se nalazi na adresi www.mojamatura.net.

Profesorice Arjana Blažić i Sonja Lušić Radošević iz naše Gimnazije organiziraju webinare za državnu maturu koji obuhvaćaju prostor cijele Hrvatske ( pa i šire), a na kojima učenici mogu iz udobnosti fotelje svoga doma ponoviti  bitne činjenice za ispite, te dobiti još koji koristan savjet u zadnji trenutak.

16.6.2010., Večernji list,  Na popisu 100 najboljih rezultata na državnoj maturi se nalazi i IX. gimnazija.


Važni linkovi
 
www.postani-student.hr Nacionalni informacijski sustav za prijavu ispita državne mature i na visoka učilišta.
www.ncvvo.hr Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja na kojem se nalaze svi ispitni katalozi, ispiti s dosadašnjih državnih matura, pravilnici, dokumenti o prilagodbi,..
www.studij.hr - Središnji prijavni ured (SPU) je nacionalni centar za prijave na studijske programe,odnosno na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj. Na portalu se nalazi aplikacija za usporedbu dosadašnjih prijava na fakultete, pregled visokih učilišta u republici Hrvatskoj, sve o prijavama, kalendar, česta pitanja te analiza potreba tržišta rada.
www.mzos.hr - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
www.azvo.hr - Agencija za znanost i visoko obrazovanje - na mrežnim stranicama se nalazi Preglednik studijskih programa koji omogućuje pretraživanje po različitim kriterijima svih akreditiranih studijskih programa u Republici Hrvatskoj
www.mobilnost.hr - Agencija za mobilnost i programe EU -  na mrežnim stranicama možete pronaći informacije o mobilnosti studenata

 


Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Razne vijesti
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1392304
Ovaj tjedan: 1356
Danas: 617
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju