preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

„Slovakia cantat 2009.“ - srebrna medalja

Zbor IX. gimnazije osvojio je srebrnu diplomu na natjecanju zborova „Slovakia cantat 2009.“ u Bratislavi

galerija slika

Zbor IX. gimnazije u Bratislavi

Zbor IX. gimnazije sudjelovao je na III. međunarodnom festivalu zborova „Slovakia Cantat“ koji je održan od 23. do 26. travnja 2009. Na festivalu je 47 zborova iz 19 europskih zemalja pokazalo iznimne glasovne sposobnosti izvodeći popijevke u ukupno 17 kategorija, od sakralne do profane glazbe.

Natjecanje se odvijalo pred ocjenjivačkim sudom od sedam članova koji su redom ugledni dirigenti i zborovođe iz Češke, Slovačke, Poljske i Litve.

Ocjenjivački sud činili su: prof. dr. Jiří Kolář(Češka), doc. mr. Ján Mária Dobrodinský (Češka), doc. Rolandas Daugėla (Litva), prof. Czesław Freund (Poljska), doc. mr. art. Ondrej Šaray (Slovačka), doc. ing. Vlastislav Novák (Češka) te prof. Vytautas Miskinis (Litva).

Djevojački zbor naše škole natjecao se u kategoriji - narodne popijevke a capella, a pod ravnanjem maestre prof. Kristine Orač za svoju je izvedbu nagrađen srebrnom diplomom.

Na natjecanju su izveli hrvatske narodne popijevke iz dijelova od Dalmacije do sjeverne Hrvatske: „U poju se mala“, „Zaspalo je siroče“, „To je bilo na sloveh“, „Moja diridika“, „Dobro jutro stare majke“ i „Misečina udrila u vrata“ jer je jedan od prioriteta zbora upravo promicanje hrvatske kulturne baštine.

Školskom zboru ovo je već četvrta međunarodna nagrada koji u svojim uspjesima bilježi dvije bronce i dva srebra, a čine ga osamnaest učenica koje su još jedan pokazatelj da su, upornim zalaganjem i radom te stručnim vodstvom u IX. gimnaziji, rezultati vidljivi i neupitni.

Zbor su vodili: Kristina Orač i Ninoslav Šebestijan.

 

Kristina Orač, prof.


Srebrne djevojke u Devetoj

25.04 2009. je zbor IX. gimnazije osvojio srebrnu medalju na međunarodnom festivalu SLOVAKIA CANTAT u kategoriji folksongs a cappella.

Djevojke i njihova profesorica Orač bile su sjajne.

Čestitamo!

 

Ovo su naše srebrne djevojke

Dio zbora uz podršku profesora Šebestijana

Sreća....

Međunarodno srebro!!!

Od svake djevojke po jedna ruža za Kristinu

 

HTV prilog, svibanj 2009.

Zbor IX. gimnazije osvojio je srebrnu diplomu na natjecanju zborova „Slovakia cantat 2009.“ u Bratislavi


Zbor 2008./2009. - razne aktivnosti

 

Zbor IX. gimnazije 2008./2009.

Zbor IX. gimnazije trenutno okuplja 18 pjevačica.

SOPRANI

MEZZOSOPRANI ALTI

Lara Horvat, 4.e
Filipina Kabalin, 3.c
Dora Prčić, 3.b
Petra Ivanda, 2.e
Marina Puljko, 2.b
Ivona Presečki, 1.a
Ana Vlašić, 1.a

Ana Kovačević, 2.e
Azra Mehmedović, 2.a
Ingrid Bianka Winter, 2.e
Ana Marija Dorić, 1.a
Dora Mifka, 1.b

Marija Vlašić, 4.d
Ana Južnić, 3.d
Marina Hrabrić, 3.c
Jelena Skračić, 3.e
Daniela Zeljko, 3.c
Tena Kiš, 1.b

U ovoj školskoj godini nastupale smo na Danima kruha, priredbi za Sv. Nikolu u OŠ Mato Lovrak te Božićnom mjuziklu priređenom za djecu djelatnika naše škole. 

Trenutno se pripremamo za međunarodno natjecanje zborova u Bratislavi  u kategoriji folksongs a cappella. Pjevat ćemo sedam skladbi u obradama za ženski zbor. Djevojke se marljivo pripremaju sudjelujući i do 5 puta tjedno na probama.

Kristina Orač, prof.

Misa sa zazivom Duha Svetoga na novu školsku i vjeronaučnu godinu

Školska priredba za Sv. Nikolu

...opširnije Zaziv Duha Svetoga

..Nastup na

...opširnije Gozba ljubavi


Zbor IX. gimnazije u trešnjevačkom Domu umirovljenika

5 ožujka 2009.

To nije bio običan koncert!

U četvrtak, 5 ožujka 2009. Zbor IX. gimnazije u trešnjevačkom je Domu umirovljenika, koji se nalazi na trgu koji nosi ime čuvenog hrvatskog izumitelja - Slavoljuba Penkale, održao svoj prvi ovogodišnji koncert.

galerija slika

Na poziv socijalne radnice - djelatnice Doma, gospođe Ružice Rožman, zbor se spremno odazvao kako bi umirovljenicima barem nakratko oteo u zaborav sivu svakodnevicu umirovljeničkog života. Tog kišnog dana zamalo su održana dva koncerta jer je manjim nesporazumom zbor došao na drugu lokaciju tog istog Doma. Sretna okolnost je da se obje filijale Doma nalaze u istom kvartu. Unatoč tome koncert je započeo u dogovoreno vrijeme a u dvorani su već spremno čekali korisnici Doma.

Na programu su bile redom hrvatske narodne popijevke koje zbor marljivo uvježbava posljednjih mjeseci, spremajući se za ovogodišnje međunarodno natjecanje zborova u Bratislavi. Iz glazbenog opusa zbora koji njeguje hrvatsku kulturnu baštinu promovirajući je najbolje upravo na nastupima izvan Hrvatske, bilo bi vrijedno izdvojiti popijevke kao što su „U poju se mala“, Oj ti bela zora“ i „Misečina udrila u vrata“ koje ocrtavaju ljepotu i karakterističnu raznolikost juga od Dalmacije pa sve do Istre i sjevera. Burni pljesak radosnih i ushićenih slušatelja prolomio se nakon svake popijevke koju je Zbor IX. gimnazije otpjevao četveroglasno a capella pod vodstvom maestre profesorice Kristine Orač. Da to nije samo bio tek običan koncert, već i srdačno druženje, potvrđuje i to što su se nakon izvedbe, pjevačice domaćeg Domskog zbora pridružile na pozornici i svojim narodnim opusom iz sjeverne Hrvatske obogatile cjelokupan program. Dogovorena je i buduća suradnja. Bio je to prvi u nizu koncerata nove postave zbora, koju čini osamnaest djevojaka, a koji će održati prije samog natjecanja u Bratislavi 23. travnja 2009. gdje će kao jedini školski zbor iz Hrvatske nastupiti u kategoriji „narodne popijevke“.

Kristina Orač, prof., Ninoslav Šebestijan, prof.

galerija slika


Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2171894
Ovaj tjedan: 2993
Danas: 778
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju