2024-04-24 21:03:03

Erasmus+ mobilnost u Mađarskoj
Od 14. do 21. travnja tri učenice i dva učenika IX. gimnazije u pratnji nastavnice Mirjane Franić bili su na grupnoj mobilnosti u Budimpešti. Škola domaćin im je bila Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum. Mobilnosti se priključila i nastavnica Sonja Pospišil koja je sudjelovala u job shadowing aktivnostima iz kemije u istoj školi.
 
Učenice i učenici bili su smješteni kod obitelji domaćina s kojima su pohađali nastavu te su tijekom svog boravka pohađali radionice na kojima su ostvarivali ciljeve Erasmus+ mobilnosti. Tako su naučili o povezanosti klimatskih promjena, energetskih sustava i umjetne inteligencije. Osim toga, uz pomoć domaćina upoznali su mađarski obrazovni sustav i stvarali prijateljstva s mađarskim učenicima koji su ih ujedno upoznali s gradom. Također, vidjeli smo kako i na koji način nam UI može pomoći u shvaćanju klimatskih promjena.
 
Zahvalni smo što je naša druga mobilnost u sklopu Erasmus akreditacije bila u Budimpešti te se veselimo daljnjim prilikama za međunarodnu suradnju i bogaćenje obrazovnog iskustva učenika i djelatnika škole.
 

IX. Gimnazija Zagreb