2023-08-31 14:31:00

Održana je 3. Međunarodna ljetna škola latinskoga jezika i kulture

Treća Međunarodna ljetna škola latinskoga jezika i kulture održala se od 17. do 30. srpnja 2023. godine u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. U sklopu ovogodišnjeg programa nastavnica latinskoga jezika mag. educ. philol. et hist. Anabela Bratulić održala je dvodnevnu radionicu Latinske izreke u glini. Prvog dana radionice održano je predavanje o latinskim izrekama na kojemu su učenici aktivno sudjelovali te kroz igru provjerili usvojeno znanje. Idućeg dana nastavnica je polaznike upoznala s tehnikama obrade gline, te su potom učenici samostalno izradili glinene posudice za nakit ili pločice u koje su utisnuli odabrane latinske izreke.

Ljetna škola latinskoga jezika i kulture projekt je Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca. Kroz dva tjedna intenzivnoga učenja latinskoga jezika polaznici svakodnevno usvajaju vokabular i jednostavnu frazeologiju i trude se govoriti latinski kako bi kasnije bez poteškoća mogli pristupiti izvornim latinskim tekstovima. Pored toga, naglasak je stavljen i na hrvatsku latinističku baštinu i kulturu koja je temeljna sastavnica hrvatskoga identiteta. 

Više o Ljetnoj školi latinskog jezika možete pročitati na službenoj stranici https://skolalatinskog.eu/ ili na Facebook profilu.


IX. Gimnazija Zagreb