2023-05-15 14:54:00

Kvalitetom do novog programa! Pridružite nam se!

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja o proširenju djelatnosti za školske ustanove izvođenjem novih programa objavljenom 8.5.2023. IX. gimnaziji je odobren jedan prvi razred s prirodoslovno-matematičkim programom. S obzirom da je riječ o novom programu, za upis u prirodoslovno-matematički razred nema prijemnog ispita.

IX. gimnazija svojom kvalitetom, brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima, rezultatima državne mature, rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima iz različitih područja te velikim postotkom učenika koji upisuju svoj prvi i drugi izbor fakulteta  je sve popularnija kod učenika koji se upisuju u program opće gimnazije.

Napornim radom i kontinuiranim unapređivanjem nastave u programu opće gimnazije, škola je stekla odlične preduvjete i realne mogućnosti za uvođenje prirodoslovno-matematičkog smjera u jednom od postojećih razreda. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo odluku o proširenju djelatnosti školskih ustanova, kojom je IX. gimnaziji odobreno otvaranje razreda s prirodoslovno-matematičkim programom.

Odlični rezultati naših učenika na županijskim i državnim natjecanjima, kako iz područja matematike i informatike tako i iz ostalih predmeta svjedoče o kvaliteti nastave i pripremi u našoj školi. U ovoj školskoj godini su naši učenici osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju iz francuskoga jezika, treću nagradu iz matematike i četvrto iz povijesti. Također, prošle godine smo ostvarili drugu nagradu na državnom natjecanju iz matematike i treće mjesto iz informatike te treće mjesto. Opširnije na mrežnim stranicama www.9gimnazija.hr .

Iako su bodovi nekih učenika pri upisu u našu školu nešto niži, naši maturanti redovito polažu državnu maturu s gotovo stopostotnom prolaznošću. Zanimljivo je istaknuti da se oko 15% do 20% ispita piše u rangu najboljih 10% (90 i više centila). U školskoj godini 2021./2022., dvoje naših učenika je postiglo 100% točnost na ispitu iz matematike na višoj razini, kao i iz engleskog jezika.

Već četrnaestu godinu, IX. gimnazija je vježbaonica za studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Od ove godine se u našoj školi provode stručni ispiti iz matematike za Varaždinsku i Međimursku županiju.

Uvođenjem prirodoslovno-matematičkog razrednog odjeljenja, IX. gimnazija će obogatiti kvalitetnu ponudu ovog vrlo atraktivnog smjera u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Ova inicijativa će pružiti zainteresiranim učenicima mogućnost visokokvalitetnog odgoja i obrazovanja te će im omogućiti upis na željene fakultete.

IX. gimnazija nije samo škola koja pruža izuzetne obrazovne mogućnosti, već i mjesto koje podržava vašu osobnost i kreativnost. U našoj školi ćete se osjećati prihvaćeno, sigurno i zadovoljno, a poticat ćemo vas na istraživanje i razvoj vaših osobnih potencijala.

Pridružite nam se!


IX. Gimnazija Zagreb