2019-05-26 14:16:00

ERASMUS+ „Life of a Digi“ u Portugalu

U sklopu Erasmus+ projekta "LOAD - Life of a Digi" u razdoblju od 19. do 25. svibnja 2019.g. učenici IX. gimnazije u pratnji profesorica Mirjane Franić i Katarine Gospodnetić Pavković posjetili su portugalski grad Barreiro i njihovu srednju školu  Escola secundaria de Casquilhos

Prilikom boravka učenici su bili smješteni u obiteljima kod domaćina gdje su imali priliku neposredno upoznati portugalsku kulturu i običaje te pobliže promotriti svakodnevni život vršnjaka. ​

U sklopu posjeta učenici su sudjelovali na brojnim radionicama poput kviza o cyberbullyingu i i autorskim pravima u digitalnom svijetu, digitalnom građanstvu kao i skupnim prezentacijama u programima Kahoot i Educaplay.

Predstavljanjem video uratka /intervjua s ravnateljicom Devete gimnazije; gđom.Sonjom Lušić Radošević o kontroverznim stranama web-a učenici su uspješno prezentirali IX. gimnaziju, Zagreb i Republiku Hrvatsku te su putem novostečenih znanja iz digitalnih alata napravili svoje prezentacije.

Škola domaćin iz Barreira, Escola secundaria de Casquilhos je škola koja iza sebe ima jedanaest Erasmus + K2 projekata i u kojoj učenici imaju visoku razinu poznavanja engleskog jezika. Profesori sudjeluju u nizu stručnih razmjena u Portugalu i inozemstvu, a iznimno se ističu uključivanjem u visoki stupanj digitalizacije.Učenici škole u Barreiru osvajači su brojnih nagrada i priznanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Osim radnog dijela projekta imali smo priliku upoznati park prirode Sintra, razgledati kulturne i turističke znamenitosti Lisabona, kao i obalni grad Sesimbru.Ljubazni domaćini su se pobrinuli da nam približe portugalske običaje i kulturu, te da se u svakom trenutku osjećamo ugodno.


IX. Gimnazija Zagreb