2019-05-13 17:17:57

Hrvatska volontira - Deveta volontira 2019.

Volonteri IX. gimnazije od 2016. sudjeluju na manifestaciji Hrvatska volontira. Pozivamo Vas da se pridružite!

Poziv za aktivnost - Hrvatska volontira 2019.

Uređenje prostora za školska događanja -  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1315 

Deveta ima predivnu prostoriju za razne događaje koju smo djelomično uredili i htjeli bismo ju dodatno uljepšati farbanjem klupa za sjedenje u žive boje da to zaista bude jedna vedra i vesela prostorija.
CILJ i OČEKIVANI REZULTATI ove akcije su da kroz zabavno i aktivno druženje obojima klupe i oživimo tu prostoriju da u njoj možemo uživati u raznim događanjima. Glavni cilj nam je od staroga napraviti nešto novo i lijepo, reciklirati stare stvari bez bacanja i tu poruku prenijeti učenicima koji će i sami biti uključeni u aktivnost. Predivna osvježena prostorija za događanja će biti podsjetnik učenicima koliko malo volje i truda može učiniti naše okruženje ljepšim i boljim mjestom. Možda jednoga dana i netko od njih bude volonter koji će svojim angažmanom biti primjer učenicima neke druge škole.

 

 

 

 

 

Manifestacija Hrvatska volontira održava se već devetu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Volontiranjem zajedno gradimo bolju i snažniju zajednicu. Povezujemo se, pronalazimo sebi slične, upoznajemo druge i drugačije da bi naše različitosti i sličnosti pretvorili u snagu koja je potrebna za pozitivne promjene prema humanizmu i održivom razvoju. Kada se svi udružimo i surađujemo – pletemo živu društvenu mrežu kojom oblikujemo našu budućnost i omogućujemo autentičnu povezanost među ljudima. (izvor: https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/)

 

2018.

Uređivanje učionica IX. gimnazije 1. dio -  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1251

Uređivanje učionica IX. gimnazije 2. dio - https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1250

Grafitiranje tribina školskog sportskog igrališta -  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/1239

2016.

Volontiranje u znanju -  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/597 

Obojimo školu! -  https://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/events/event/596

 


IX. Gimnazija Zagreb