2022-10-19 15:39:44 Sudjelujte u Nacionalnom istraživanju prehrambenih navika adolescenata i odrasle populacije! Dragi roditelji, ukoliko imate dijete u dobi od 10 do 18 godina i želite biti aktivni sudionik Nacionalnog istraživanja o prehrambenim navikama adolescenata i odrasle populacije u Hrvatskoj, prijavite se! Istraživanje se provodi na području cijele države i Vaše sudjelovanje ključan je čimbenik uspješnog provođenja ovog istraživanja. Kao znak zahvale za sudjelovanje, dobit ćete analizirane podatke o prehrani Vašeg djeteta i simboličan poklon paket na kućnu adresu. Glavni cilj prikupljanja ovakvih podataka je unaprjeđenje zdravlja djece. Podatci o prehrani djece su od izuzetne važnosti i stoga želimo javnozdravstvene akcije i smjernice o pravilnoj prehrani usmjeriti direktno ka rješavanju rizičnih prehrambenih ponašanja koja postoje u našem društvu. Također, u slučaju ugrožene sigurnosti hrane zbog prisutnosti kemijskih i mikrobioloških opasnosti, nužno je imati konkretne podatke o količini hrane koju djeca unose, kako bi ih mogli zaštititi od opasnosti. Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) u suradnji s partnerima, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, provodi ovo istraživanje sukladno europskoj metodologiji te će dobiveni podatci biti usporedivi sa ostalim EU zemljama. U istraživanju će sudjelovati još 2 000 ljudi iz cijele Hrvatske. Vaše je sudjelovanje dragovoljno i možete odustati u bilo koje vrijeme. Molimo da nam pružite priliku da zabilježimo i specifičnosti prehrane Vašeg djeteta. Za prijavu i više informacija posjetite www.hapih.hr/csh/projekti/eu-menu/ ili nas kontaktirajte na broj 099 384 9910 (poziv, SMS, Viber, WhatsApp) kako bismo Vas uputili u daljnje korake ili se prijavite putem QR koda!
Puno Vam hvala unaprijed na Vašem dragocjenom vremenu i volji. Nadamo se da ćete nam se pridružiti! Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i tim EU Menu projekta |
IX. Gimnazija Zagreb |